Bajden: Sankcije Putinu ako napadne Ukrajinu

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da će razmotriti uvođenje sankcija predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, ukoliko on napadne Ukrajinu.
"Ako ruska vojska uđe u Ukrajinu, to će imati ogromne posledice po čitav svet", kazao je Bajden, prenosi BBC.
Njegova izjava došla je u trenutku kada praktično svi zapadni lideri upozoravaju Rusiju da će platiti "izuzetno visoku cenu" u slučaju napada na Ukrajinu.
Rusija, s druge strane, optužuje Ameriku i njene saveznike da "namerno podižu tenzije" i iz dana u dan demantuje da planira invaziju Ukrajine.
 
Na jučerašnjoj konferenciji za medije Bajden je potvrdno odgovorio na pitanje da li može da zamisli uvođenje sankcija Putinu i istakao da bi napad na Ukrajinu bio "najveća invazija na jednu zemlju od Drugog svetskog rata".
 
Istakao je da oseća ličnu obavezu da ojača prisustvo NATO snaga u istočnoj Evropi.
 
"Moramo sasvim jasno staviti do znanja da nijedna članica NATO nema razloga za brigu, jer će NATO braniti svaku svoju članicu", kazao je Bajden.
 
Američki predsednik je ponovio da ne planira da unilateralno šalje američke vojnike u Ukrajinu. 
  • D

    26.01.2022 15:08
    .
    Koliko li je samo Amerika izazvala ratova i naslala se trupa...
  • aga

    26.01.2022 13:25
    haha
    ovaj zajebo i našu opoziciju , tunjavošću hihi
  • Seremvamseutonfilm

    26.01.2022 11:09
    Nek im pošalju BLM aktiviste da im objasne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.