Austrija ukida stroge mere za osobe koje nisu potpuno vakcinisane

Sprovođenje strogih mera zatvaranja za lica koja nisu potpuno vakcinisana protiv virusa korona prestaje u ponedeljak, 31. januara, izjavio je austrijski ministar zdravstva Volfgang Mikštajn.
Austrija ukida stroge mere za osobe koje nisu potpuno vakcinisane
Foto: Pixabay
On je rekao da će mere biti ukinute usled smanjenog pritiska na bolnice.

"Zaključili smo da je strogo zatvaranje nevakcinisanih ljudi u Austriji opravdano samo u slučaju pretnje neposrednog preopterećenja kapaciteta odeljenja za intenzivnu negu", istakao je Mikštajn na konferenciji za novinare u Beču.

Mikštajn je dodao da stručnjaci smatraju da stroge mere zatvaranja više nisu potrebne.
  • KOMENTATOR

    26.01.2022 22:51
    KOMENTAR
    Puca agenda, ha?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.