Grčki premijer se izvinio građanima zbog saobraćajnog kolapsa, vozači će dobiti 2.000 evra odštete

Grčki premijer Kirijakos Micotakis izvinio se zbog nespremnosti države da se nosi sa posledicama jake snežne oluje koja je izazvala kolaps u Atini tokom ove nedelje.
Osim toga, on je zatražio isplatu od 2.000 evra po svakom zaglavljenom automobilu na autoputu na sastanku koji je imao sa menadžmentom kompanije koncesionara. Kompanija "Putevi Atike" je to prihvatila.
"Želeo bih da počnem ličnim i iskrenim izvinjenjem našim sugrađanima koji su patili mnogo sati, zarobljeni na obilaznici oko Atine", rekao je Micotakis na početku sednice vlade, prenosi agencija Rojters.
Micotakis je poručio da je bilo grešaka i nedostataka koji moraju da se isprave.
 
"Tačno je da infrastruktura jedne mediteranske zemlje nije uvek prilagođena uslovima obilnih snežnih padavina", rekao je premijer.
 
On je tom prilikom istakao da je tokom cele noći, uz kontinuirane napore svih snaga civilne zaštite, policije, vojske, vatrogasne jedinice i dobrovoljaca oslobođeno oko 3.500 građana i 1.800 automobila. Pešadijske jedinice vatrogasne brigade, vojske i policije delile su ćebad, vodu i hranu, napominje Micotakis ističući da su uloženi veliki napori kako bi se izašlo u susret svim potrebama ljudi koji su se našli u ovako teškom položaju. Deo putnika iz zarobljenih automobila proveo je noć na aerodromu i drugim bezbednim mestima u okolini autoputa.
 
Još 200 ljudi, odnosno 100 automobila zarobljeno je od ponedeljka na autoputu na ulazu u Atinu, navodi se u izjavi operativnog direktora kompanije "Atički putevi" Artistofana Papadimitrija.
 
Istovremeno, sva vozila koja su vozači napustili sklonjena su sa autoputa kako bi se kolovoz oslobodio i omogućio rad mašinama za sneg.

Teme

sneg

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet