Porodica Poljakinje koja je umrla zbog zakona o abortusu krivi vladu: Krv je na vašim rukama

Još jedna trudnica umrla je u Poljskoj nakon što su lekari odbili da izvrše abortus kada je srce fetusa prestalo da kuca. Njena porodica jasno je optužila Vladu - "krv je na vašim rukama".

Agnješka T. bila je u prvom tromesečju blizanačke trudnoće kada je primljena u bolnicu Blažene Device Marije u Čenstohovi 21. decembra.

Kako su objasnili njeni rođaci, pri prijemu u bolnicu osećala je bol, ali je bila u svesnom stanju, prenosi Nova.rs.

Prvi fetus je umro u materici 23. decembra, ali su lekari odbili da ga uklone, citirajući trenutni zakon o abortusu, a Agnješkina porodica tvrdi da se "njeno stanje brzo pogoršalo". Bolnica je čekala da otkucaji srca drugog blizanca takođe prestanu nedelju dana kasnije, a zatim još dva dana pre nego što je prekinula trudnoću 31. decembra.
 
Agnješka je umrla 25. januara nakon nekoliko nedelja provedenih u bolnici. Njena porodica sumnja da je umrla od posledica septičkog šoka, ali bolnica nije navela tačan uzrok smrti u izveštaju.
 
Posle prekida trudnoće, bolničko osoblje je pozvalo sveštenika da obavi sahranu za blizance, rekla je Agnješkina porodica.
 
Agnješka je druga žena koja je umrla zbog odsustva reakcije lekara, koji kao alibi za svoje ponašanje koriste zakon koji zabranjuje abortuse. Izabela (30) preminula je od posledica sepse u septembru prošle godine, kada je bolnica odbila da izvrši abortus ili carski rez, pozivajući se na zakon o abortusu, u momentu kada je bebu već izgubila.
 
Istraga je utvrdila da je Izabelina smrt nastala "medicinskom greškom", a bolnica je kažnjena.
  • Tian

    28.01.2022 06:51
    Ne razumem opste kako to tumace te svoje kretenske zakone... Umre beba u zeni a doktori se prave blesavi? Ne da im drzava da rade svoj posao? I njima je to u redu? Kako je to abortus ako je beba vec umrla? Majke mi moje, evo ne razumem... Mracni srednji XXI vek.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.