Aki Rahimovski sahranjen u Aleji velikana uz stihove "Za malo nježnosti"

U Aleji velikana zagrebačkog groblja Mirogoj danas je sahranjen Aki Rahimovski, pevač grupe Parni valjak.
Od njega su se oprostili porodica, najbliži prijatelji i kolege.

Među njima su bili Husein Hasanefendić Hus, Marijan Brkić, Zlatan Stipišić Gibonni, Dino Jelusić, Kristina Tina Kresnik, Jurica Pađen, Ivana Plechinger i brojni drugi, prenosi Dnevnik.hr.

"Ne znam ima li išta bolnije, kada se rastaješ sa čovekom tako nenadano, ne stigneš se pripremiti. Stalno mislim je li moglo biti drugačije, znam da nije. Ako je plesao i udisao život tako intenzivno, takva energija i harizma i osobnost morala je ići uz grmovit prasak. Jednostavno nije moglo biti drugačije. Bio je sve što je trebalo da bude, davao je sebe nesebično za sva ta srećna lica koja su bila ispred njega i ispred nas. Kad je pevao tužno, dvorane su plakale, kada je pevao srećno, svi smo plesali. Bio je naša lokomotiva. Taj voz ni nakon koncerata ni turneja nije stajao. Sada je duša pusta kao stanica jer nema putnika. Vozovi stoje, a išli bi rado. Putovali smo brzo i bez stajanja. Teško mi je, nadam se samo da je spokojan, da je našao mir, ako je mir ono što je tražio", rekao je njegov kolega iz benda Hus.
 
Na sahrani je stajala i posveta: "Tužna je naša ulica otkad nisi tu... Jer tužnu pjesmu pjevaju oni što ostaju", iz pjesme Parnog valjka "Moja je pjesma lagana".
 
Aki je ispraćen uz pesme "Za malo nježnosti" Parnog valjka, "My Way" Frenka Sinatre, "Sailing" Roda Stjuarta i makedonsku pesmu "Zašto si me majko rodila".
 
 
U vreme sahrane u 15 časova, više od 150 radio stanica širom bivše Jugoslavije emitovalo je poslednji singl Parnog valjka "Ponovo", u čast preminulog frontmena zagrebačke grupe. Regionalnu inicijativu u čast Rahimovskog pokrenuli su izdavačka kuća Kroacija rekords i Parni valjak.
 
Pesma "Ponovo", delo gitariste Parnog valjka Huseina Hasanefendića Husa, trebalo je da bude najava novog albuma i velike turneje zagrebačke rok grupe.
 
Aki Rahimovski je iznenada preminuo prošle subote u 67. godini u Novom Mestu u Sloveniji, gde je živeo poslednjih godina.
 
Rođen je u Nišu 1955. godine, ali se ubrzo sa porodicom preselio u Skoplje. Pevač Parnog valjka bio je od osnivanja benda 1975. godine. 
  • Lud covek

    28.01.2022 07:09
    Velika zvezda koja je zivela neprimetno,otisao neprimetno,a ostavio ogroman Trag. Neka ti je laka zemlja
  • TBL

    27.01.2022 22:37
    Sad je tamo bolja ekipa. Putuj Aki, imao si se rašta i roditi, legendo
  • Sandra

    27.01.2022 21:43
    Dragi Aki, zauvek ćeš živeti u našim dušama koje si osvojio svojim pesmama. Odmori se.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.