Stoltenberg: NATO nema interes za rat u Evropi

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da Alijansa ne predstavlja pretnju po Rusiju i da nema interesa za oružani sukob u Evropi.
Stoltenberg: NATO nema interes za rat u Evropi
Foto: Pixabay

On je u intervjuu ruskoj radio stanici "Eho Moskve" rekao da NATO nema planove za slanje borbenih jedinica u Ukrajinu i da je spreman za razgovore sa Rusijom.

"NATO je spreman da se uključi u politički dijalog. Ali takođe smo spremni da odgovorimo ako Rusija izabere oružani sukob", rekao je Stoltenberg.

"NATO je ranije ove nedelje odgovorio na predloge Rusije o bezbednosnim garancijama, navodeći oblasti u kojima bi strane mogle da ostvare napredak za pregovaračkim stolom", dodao je.
 
Pitanja uključuju kontrolu naoružanja, smanjenje rizika i transparentnost vojnih kretanja.
  • .

    29.01.2022 09:33
    @ja i sasa

    A nece Ukrajinci nadrljati jer im je prilican deo zemlje okupirala ionako velika Rusija?
    Rusija nije nista kriva?
  • V

    29.01.2022 09:27
    V
    Ratovati se "mora"! Ako ga nema tiga izmisli! Tako Amerikanci vele! Svo naoruzanje se mora prodati do 2025 pa jovo nanovo! Samo uvek narod strada dok politicari iz svakog rata izadju jos bogatiji!
  • Ja

    28.01.2022 23:36
    Nadrljace ukrajinci jer previse veruju zapadu.
    Ko ce profitirati ? Trgovci oruzjem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet