Iran pogubio dvojicu homoseksualaca

Iran je pogubio dvojicu homoseksualaca koji su bili osuđeni za sodomiju i koji su proveli šest godina u zatvoru, saopštila je danas jedna grupa za zaštitu ljudskih prava.
Iran pogubio dvojicu homoseksualaca
Foto: Pixabay
Homoseksualnost je ilegalna u Iranu, koji se, kako navodi agencija AP, smatra jednim od najrepresivnijih mesta na svetu za lezbejke, gej, biseksualne i transrodne osobe.
Dvojica muškaraca su identifikovani kao Mehrdad Karimpur i Farid Mohamadi, prema izveštaju novinske agencije.
Oni su osuđeni na smrt i obešeni su u jednom zatvoru u severozapadnom gradu Maraga, na oko 500 kilometara udaljenosti od glavnog grada Teherana.
 
U julu prošle godine, još dvojica muškaraca pogubljena su pod istim optužbama u Maragi, saopštila je ta grupa.
 
Iran je prošle godine pogubio 299 ljudi, među kojima je bilo četvoro osoba osuđenih za zločine koje su počinili kao deca.
 
Prema iranskom zakonu, sodomija, silovanje, preljuba, oružana pljačka i ubistvo su među zločinima koji mogu dovesti do smrtne kazne.
  • Miodrag

    03.02.2022 04:57
    @Tapkalo
    Tvoj mozak tapka u mestu. Nisi svestan zla u tebi.
  • 002211

    02.02.2022 08:43
    Neki ljudi su neverovatni idioti i zli. Žao mi je zbog dvojice.
  • /

    02.02.2022 07:37
    PatriJote nek se presele u obećanu zemlju - Iran jer su na istom civilizacijskom nivou kao ova zemlja sa zadrtim, zlim režimom.
    Ubiti nekoga zbog toga kakav je rođen i na šta ne može da utiče i oko čega nema izbor je najgori zločin.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet