Đukanović: Moja uloga u pripremi atentata na Vučića najobičnija glupost

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović je nakon dovođenja njega u vezu sa planiranim atentatom na Aleksandra Vučića, izjavio da je reč o "najobičnijim glupostima i politikantskim konstrukcijama".
"Smatram da tu temu na političkoj i medijskoj sceni i Srbije i Crne Gore danas spinuje jedan broj ljudi bolesnog uma. Zato njihove izmišljotine o mojoj navodnoj ulozi u stvarnoj ili izmišljenoj pripremi atentata na predsednika Srbije odbacujem sa podsmehom i najdubljim prezirom", poručio je Đukanović u intervjuu agenciji MINA.
Tvrdi da je očigledno da se Srbija približava izborima i da je vladajuća politika, kako kaže, nezadovoljna iskustvom sa nedavno održanog referenduma.
"Siguran sam da je procena medijsko-političkih činilaca u Srbiji da je potrebno napraviti novu mobilizaciju oko figure za koju oni procenjuju da je najvažnija u političkom životu Srbije danas. I, naravno, tu je tema o atentatu uvek zahvalna", kaže Đukanović.
 
Nije obavezno, kaže, da se u takvim spinovima pojavi i predsednik susedne države kao "poručilac atentata", ali da u ovom slučaju to svedoči samo o nekoj posebnoj frustraciji koja danas postoji na medijsko-političkoj sceni Srbije prema Crnoj Gori i njenom predsedniku države.
 
Kao drugi mogući aspekt teme atentata Đukanović vidi i navodnu konstrukciju poznatu u saradnji obaveštajnih službi.
 
"Nije nepoznato da iz određenih krugova, političkih i obaveštajnih, koji nisu zadovoljni kvalitetom, lojalnosti Srbije i njenog predsednika i koji stalno sumnjiče da bi Srbija u nekom kritičnom momentu mogla zalutati u EU, pa možda čak i u NATO, pokušavaju da serviraju ovakve konstrukcije, trudeći se da ga što više vežu za sebe", rekao je Đukanović.
 
On kaže i da je poznata, iako profesionalno nekorektna praksa, da obaveštajne agencije kada im je to potrebno za političku upotrebu, znaju da od partnerske službe poruče informaciju o navodnoj ugroženosti bezbednosnih prilika ili života markantnih ličnosti u zemlji čiju bezbednost štite.
 
"Tako i u ovom slučaju krunski argument za neupućenu javnost treba da bude informacija sa neke misteriozne partnerske adrese", kaže Đukanović.
 
On tvrdi da se time želi skrenuti pažnja predsedniku Srbije da bi i on mogao biti meta obojenih revolucija, i da mu navodna opasnost preti sa zapadne strane i od podržavaoca evroatlantske politike u regionu.
 
Vulin: Ne znam kako se Đukanović prepoznao u političkom šefu Zvicera
 
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin reagovao je na Đukanovićevu izjavu da je "dovođenje njega u vezu sa planiranjem atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića najobičnija glupost i politikantska konstrukcija".
 
Vulin je u saopštenju rekao da ne zna kako se Milo Đukanović prepoznao u političkom šefu Radoja Zvicera.
 
"Previše smrti se u regionu vezuje za ime Mila Đukanovića da bi se olako prešlo preko njegovih izjava o Aleksandru Vučiću, koje su jedva prikrivena pretnja", naveo je Vulin.
 
On u saopštenju kaže da je "najuspešniji izvozni proizvod Đukanovićeve Crne Gore kavački i škaljarski klan".
 
"Iz Milove Crne Gore je izvezeno više kokaina nego pršuta, više cigareta nego vina. Ne znam kako se Đukanović prepoznao u političkom šefu Radoja Zvicera, ali znam da Zvicer bez političkog šefa ne bi bio najveći narko-diler u ovom delu sveta", naveo je Vulin odgovarajući crnogorskom predsedniku.
 
Vulin kaže da razume "Đukanovićevu mržnju prema uspešnoj Srbiji i Aleksandru Vučiću, ali i on mora da razume da su vremena u kojima je on vladao Srbijom sa vračarskim montenegrinima zauvek prošla".
  • Bojan

    02.02.2022 10:48
    ...
    @Skf

    Nešto ti se izmešalo.
    Nije se Đilas fotkao sa Milom u intimnoj atmosferi u društvu bliskoistočnog "investitora", već tvoj idol, ovaj što je na njega pokušano više atentata nego na Fidela.. najčuveniji je svakako napad novinara N1 mobilnim telefonom.
  • jovica s brcima

    02.02.2022 10:43
    mentor krenuo na ucenika? izvodljivo jeste da li je i tacno?
    vladavina srbijom prekopiran je crnogorski model... dva brata na celu jedan istaknut drugi senka.... ko nece ne mora da veruje neka udari minus
  • Skf

    02.02.2022 09:42
    Ko kome pise saopstenja milo djilasu il obrnuto. Braca mafijasko- tajkunska.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet