Fajzer od vlade SAD traži vakcinaciju mlađih od pet godina, u planu i bebe od šest meseci

Farmaceutska kompanija Fajzer zatražila je od vlade SAD da odobri imunizaciju dece mlađe od pet godina izuzetno niskom dozom vakcine protiv kovida, što bi moglo da počne već od marta.
Fajzer od vlade SAD traži vakcinaciju mlađih od pet godina, u planu i bebe od šest meseci
Foto: 021.rs
U SAD ima oko 19 miliona dece mlađe od pet godina i ona čine jedinu starosnu grupu koja još ne ispunjava uslove za vakcinaciju protiv korona virusa, prenosi AP.
Mnogi roditelji su se zalagali za proširenje vakcinacije i na malu i predškolsku decu, posebno nakon što je rekordan broj dece inficirane omikron sojem morao na bolničko lečenje.
"Rekao bih da roditelji male dece u mojoj ordinaciji očajnički žele da ih vakcinišu", kaže dr Dajan Hes, koji vodi pedijatrijsku ordinaciju u Njujorku, gde su stope vakcinacije visoke.
 
Fajzer ima za cilj da se bebama od šest meseci daju injekcije koje sadrže jednu desetinu doze koja se daje odraslima.
  • Prevara veka

    02.02.2022 17:26
    Sta je zajednicko za Fajzer, Kona, Djurica, Rothschild?

    Mislite o tome....
  • V

    02.02.2022 13:26
    Meni ovde nešto ne štima. Zar ne bi trebalo vlada da traži od frizera a ne fajzer od vlade? Čiji posao je da brine o javnom zdravlju a čiji da profitira?
  • Čitalac

    02.02.2022 09:05
    Strašno
    Zašto bi oni to tražili?! To je odluka medicinske struke, ne proizvođača vakcine. Hajde da nas i za sve lekove, koje proizvdeu odlukom države obavežu da ih pijemo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.