Francuska ukida pojedine kovid mere

Francuska vlada počeće od četvrtka da ukida pojedine epidemiološke mere i restrikcije, javlja Frans 24, navodeći da ta odluka izaziva podeljena mišljenja jer je zdravstvena situacija i dalje napeta.
Ublažavanjem mera Francuska će se pridružiti nekolicini evropskih zemalja, poput Velike Britanije, Danske i Norveške koje su odlučile da ublaže ili ukinu ograničenja.
U Francuskoj je u proseku za sedam dana zabeleženo 322.256 slučajeva zaraze, a broj pacijenata na intenzivnoj nezi ostao je skoro nepromenjen -  između 3.751 i 3.741, ali je povećan broj prijema u bolnice.
Agencija Frans pres navodi poruku šefa države Emanuela Makrona da epidemiji još nije kraj.
 
"Moramo ostati na oprezu, jer je i dalje veliki pritisak na bolnice. Oni koji misle da smo završili sa epidemijom nisu u pravu", rekao je Makron. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet