Na skopskom aerodromu zaplenjena tona hemijskog jedinjenja za proizvodnju sintetičkih droga

Na međunarodnom aerodromu "Skoplje" danas je zaplenjena tona hemijskog jedinjenja (prekurzor) za proizvodnju sintetičkih droga amfetamin i metamfetamin, saopštila je policija Severne Makedonije.
Na skopskom aerodromu zaplenjena tona hemijskog jedinjenja za proizvodnju sintetičkih droga
Foto: Pixabay

Ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski je rekao da je prekurzor makedonski državljanin nabavio u Kini i da je u Severnu Makedoniju stigao preko Turske, sa krajnjim odredištem u Evropskoj uniji, gde je trebalo da posluži prizvodnji sintetičkoh droga.

"Krajnje odredište je bilo u zemlji EU, kako bi se tamo proizvela sintetička droga amfetamin i metamfetamin. Prva procena je da je bi tom količinom prekuzora bio proizveden anfetamin vrednosti veče od 50 miliona evra", rekao je Spasovski.
On je dodao da su u policijskoj akciji na skopskom aerodromu "uhapšene dve osobe kao deo međunarodne kriminalne grupe" i da se "preduzimaju mere i aktivnosti za privođenje drugih osoba".
 
"Ova akcija je još jednom demonstrirala spremnost Ministarstva unutrašnjih poslova za suzbijanje nelegalne trgovine drogom, gde beležinmo odlične rezultate, a sa istim intenzitetom i posvećenosti produžićemo i u narednom periodu", rekao je Spasovski.
 
Dodao je da su u međunarodnoj akciji zaplene prekuzora učestovale policijske jedinice za organizovani kriminal i za nedozvoljenu trgovinu drogom u saradnji sa tužilaštvima i carinama Severne Makedonije i Turske, kao i Centrom za sprovođenje zakona u jugoisočnoj Evropi (SELEK).

Teme

droga

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.