Od danas i zvanično obavezna vakcinacija u Austriji

U Austriji je danas stupio na snagu zakon o obveznoj vakcinaciji odrasle populacije što je, po oceni zapadnih medija, najstroži zakon te vrste u Evropi.
Od danas i zvanično obavezna vakcinacija u Austriji
Foto: 021.rs
Savezni zakon o obaveznoj vakcinaciji protiv kovida-19 potpisao je austrijski predsednik Aleksander Van der Belen nakon što je prihvaćen u parlamentu.
Susedna Nemačka i dalje razmatra uvođenje obvezne vakcinacije za opštu populaciju, dok su Italija i Grčka uvele obveznu imunizaciju samo za starije građane.
U Austriji se nova pravila primenjuju na sve stanovnike starije od 18 godina, a izuzeci su trudnice i osobe kojima to onemogućavaju zdravstvene tegobe, dok posebni uslovi važe i za pacijente koji su nedavno preboleli kovid-19, javila je agencija DPA.
 
Za nevakcinisane građane Austrije predviđene su kazne do 3.600 evra, a nasumične provere počeće sredinom marta.
  • Konvoj Slobode 2022

    05.02.2022 20:48
    Beč 11. februar 14:00
    Zakon će biti povučen vrlo brzo. Evropski Konvoj Slobode se organizuje po uzoru na kanadski. Gotovo je!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet