Preminuo dobitnik Nobelove nagrade za otkriće virusa side

Francuski virusokog Lik Montanje dobitnik Nobelove nagrade za medicinu za otkriće virusa side, umro je u 90. godini u američkoj bolnici kod Pariza, objavljeno je danas.
Francuski istraživač, koji je kasnije postao kontrovezna figura u naučnoj zajednici, dobitnik je Nobelove nagrade za medicinu 2008. godine zbog identifikovanja virusa side 1983. godine zajedno sa saradnicima Fransoaz Bare-Sinusi i Žan-Klod Šermanom.
On će zauvek ostati povezan za otkrije virusa HIV-a, koji izaziva sidu.
Međutim, njegov ugled je narušen poslednjih godina posle više izraženih stavova koji su izazvali žustre polemike i podstakli osude njegovih kolega.
 
Posle ponovljenih izjava protiv vakcina od 2017. godine, o njemu se ponovo govorilo poslednjih godina pošto je njegove hipoteze o korona virusu koji je izazvao pandemiju kovida-19 pobila naučna zajednica.
 
Njegove sporne izjave protiv antikovid vakcina su privukle podršku antivaksera.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet