Pet novinara ubijeno u Meksiku od početka godine

Jedan novinar ubijen je u četvrtak na jugu Meksika u državi Oaksaka čime je broj ubijenih novinara ove godine u toj zemlji porastao na pet, saopštilo je meksičko državno tužilaštvo.
Pet novinara ubijeno u Meksiku od početka godine
Foto: Pixabay (ilustracija)

Lokalni zvaničnici naveli su da je žrtva Eber Lopes, direktor portala za vesti Notisijas veb.

Državno tužilaštvo Oaksake saopštilo je da su dvojica osumnjičenih za ubistvo u pritvoru.

Rodolfo Kanseko Gutijeres, direktor portala RCP Notisijas i dugogodišnji prijatelj ubijenog Lopesa, rekao je da je Lopes izveštavao o kriminalu i policiji, da mu nikada nije rekao da je dobijao pretnje, ali i da ne sumnja da je ubistvo imalo veze sa njegovim poslom.
 
Po navodima svedoka oko 18.30 časova ispred Lopesove kancelarije zaustavilo se vozilo sa dva muškarca. Jedan od njih je ušao u kancelariju i pucao na novinara.
 
Lopesovo ubistvo peto je ubistvo novinara u Meksiku od početka godine. Četvoro novinara ubijeno je u januaru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.