VIDEO: Most između Kanade i SAD ponovo otvoren, policija rasterala demonstrante

Most Ambasador, ključna granična tačka između Kanade i SAD koju su demonstranti protiv antikovid mera blokirali sedam dana, ponovo je otvoren za saobraćaj.
"Most Ambasador potpuno je otvoren i ponovo je omogućen slobodan tok trgovine između kanadske i američke privrede", saopštile su kanadske vlasti.
Granična služba te države takođe je navela da su na mostu sada "normalne granične operacije" i dodala da se ne preporučuju putovanja koja nisu preko potrebna.
Kanadskoj policiji bilo je potrebno dva dana da evakuiše most koji je bio blokiran demonstrantima od prošlog ponedeljka.
 
U subotu je većina kamiona uklonjena sa mosta, ali je nekoliko stotina demonstranata odbilo da ga napusti.
 
Policija je saopštila da je uhapšeno između 25 i 30 demonstranata.
 
Vašington je izvršio pritisak na kanadsku vladu tražeći od nje da upotrebi "savezna ovlašćenja" da okonča blokadu koja ima ozbiljne posledice za američku ekonomiju.
 
Kanadu već dve nedelje potresaju protesti protiv epidemioloških mera. Demonstranti su od 29. januara blokirali ulice Otave i nekoliko graničnih tačaka.
 
  • 9

    15.02.2022 09:11
    Ubodeni
    su shvativši svoju glupost počeli i silu da primenjuju.
    Vakcina zaista deluje.
  • Parada s mosta

    14.02.2022 09:05
    je poslata
    Ne možeš zaustaviti plimu. U više mesta se protestvuje. Aljaska je podržala Kanadu paradom mehanizacije. Američke kamiondžije najavile konvoj za početak marta. Vesti stižu sa svih strana.
  • Ramamti Ezer

    14.02.2022 09:01
    Most ponovo radi
    Svet je sve više u haosu, nepoverenje je veliko, mržnja i očaj preovlađuju među ljudima. Razne teorije zavere su kod mnogih stvorile strah od nepoznatog. Kad se ovakva hemija osećanja uzburka, stvara orkan pobune i želje za slobodom od stega. Na početku je to samo kovid, a na kraju želja za promenom političkog sistema. Ništa novo pod nebom. Dokaz da je Solomon bio u pravu kad je pre više od 3000 god. zapisao da ljudi nisu stvoreni da vladaju nad drugima, jer uvek to čine na njihovu štetu i nesreću.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.