Direktor islamske škole u Indoneziji osuđen na doživotni zatvor, silovao najmanje 13 devojčica

Indonežanski sud osudio je danas direktora internata islamske škole na doživotnu kaznu zatvora zbog silovanja najmanje 13 učenica tokom pet godina, od kojih su neke ostale u drugom stanju.
Direktor islamske škole u Indoneziji osuđen na doživotni zatvor, silovao najmanje 13 devojčica
Foto: Pixabay

Direktor škole za devojčice u ​​gradu Bandung na Zapadnoj Javi, Heri Viravan, priznao je krivicu i izvinio se svojim žrtvama i njihovim porodicama tokom suđenja.

On je optužen da je u periodu od 2016. do 2021. godine u školi, hotelskim sobama ili iznajmljenim stanovima silovao najmanje 13 učenica starosti od 11 do 14 godina.

Navodno, neke devojčice su ostale trudne i rođeno je najmanje devet beba.
 
Policija Zapadne Jave počela je istragu, a zatim uhapsila Viravana prošlog maja kada su roditelji devojčice prijavili slučaj nakon što se njihova ćerka vratila kući za vreme raspusta i priznala da se upravo porodila.
 
Slučaj je izašao u javnost tek u novembru, kada je počeo sudski postupak.
 
Tročlano veće Okružnog suda Bandung osudilo je Viravana za kršenje Zakona o zaštiti dece i Krivičnog zakona.
 
Veće je naložilo Ministarstvu za osnaživanje žena i dečiju zaštitu da plati 331 milion rupija (20.000 evra) odštete žrtvama i između 600 i 6.000 dolara za medicinsko i psihološko lečenje svake devojčice.
 
Devetoro dece treba da bude predato Agenciji za zaštitu dece i žena sve dok žrtve ne budu psihički spremne da brinu o svojoj deci.
 
Tužioci su tražili da Viravan bude osuđen na smrt i na hemijsku kastraciju. Sudije su odbile zahtev za hemijskom kastracijom zato što osuđeni na smrt ili doživotni zatvor ne mogu biti podvrgnuti drugim kaznama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet