Švajcarska ukida većinu antikovid mera

Švajcarska je objavila danas da ukida gotovo sve mere uvedene u borbi protiv kovida-19, i samo će do kraja marta ostati obavezno nošenje maske u javnom prevozu i zdravstvenim ustanovama.

Od sutra pristup prodavnicama, restoranima i kulturnim ustanovama, prostorima otvorenim za javnost i za javne događaje ponovo je moguć bez maske i potvrde o kovidu, saopštio je Savezni savet (vlada).

Obavezno nošenje maske, osim u javnom prevozu i zdravstvenim ustanovama, i preporuke za rad od kuće takođe se ukidaju.

Ukida se i obavezno dobijanje dozvole za velike manifestacije, restrikcije vezane za privatne susrete kao i restrikcije o kapacitetu u maloprodajnim radnjama.
 
Prema saveznim vlastima epidemiološka situacija nastavlja da se razvija pozitivno u Švajcarskoj "zahvaljujući visokom imunitetu stanovništva" i "preopterećenost zdravsvenog sistema je malo verovatan, uprkos i dalje jakom cirkulisanju virusa".
 
Vlada je zaključila da su prema tome za nju ispunjeni uslovi za brzu normalizaciju društvenog i ekonomskog života.
 
Švajcarska sa oko 8,6 miliona stanovnika zabeležila je gotovo 12.530 umrlih od Kovida-19 od početka pandemije što je više od 144 umrlih na 100.000 stanovnika. Gotovo 69 odsto stanovništva je poptpuno vakcinisano.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet