Stano: EU očekuje od Srbije da se uskladi sa odlukom o sankcijama Rusiji

Evropska unija reagovaće sankcijama na rusko kršenje međunarodnog prava i od država u procesu pristupanja očekuje da se usklade sa odlukama Brisela, saopštio je portparol EU Peter Stano.
U pisanom odgovoru Glasu Amerike, portparol EU rekao je da su sankcije Rusiji obavezujuće za zemlje članice i one države koje žele da im se pridruže.
"Od zemalja u procesu pristupanja se očekuje da se usklade sa odlukama EU. Srbija je zemlja kandidat i zato se od nje očekuje da se uskladi sa odlukama EU u domenu spoljne i bezbednosne politike", rekao je Stano.
Prema njegovim rečima, EU će odgovoriti sankcijama i koordinisaće se "iznutra, kao i sa međunarodnim partnerima".
  • Veca

    23.02.2022 17:47
    Dalje od nas licemeri
    Kako vas nije sramota samo licemerni agresori???
    Vi nama koje ste bombardovali, priznali otet deo nase drzave, mimo medjunarodnog prava, zakona i dozvola nadleznih institucija, pricate da sankcionisemo nekog ko je uradio isto sto i vi jos davno?
    Sto sejete to i zanjete sotone.

    Nikad necemo uci u uniju niti zelimo da udjemo. Vi cete se raspasti, poslusnici Amerike.
    Rusi nemaju izbora zbog vase agresivne, rusilacke politike.
    Ostavite se prodaje oruzja, otimanja resursa i unistavanja drugih drzava i nacija!
  • Dijagnoza

    23.02.2022 17:10
    Od atentata u Srbiji imamo krizu liderstva.
  • Ptić Rugalac

    23.02.2022 16:45
    Budalaštine
    Može EU samo da sanja o tome da Srbija okrene leđa Rusiji. Ipak, najjači su mi likovi koji kažu kako je "slučaj KiM" iz 1999. godine identičan "slučaju DiL" (Donjeck i Lugansk) iz ove godine. Godine 1999. nama je KiM oteto od strane NATO-a. Sa druge strane, prva ruska država bila je Kijevska Rusija (nastala u IX veku, a čiji je prvi vladar bio Rjurik, rodonačelnik dinastije Rjurikovića, koja je gospodarila Rusijom od IX do XVI veka). Dakle, Rusija samo vraća ono što joj je oduzeto posle raspada SSSR-a. To što su Lenjin, Staljin i Hruščov bili darežljivi prema Ukrajini, Putina ne obavezuje uopšte...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet