VIDEO Medicinska sestra iz RS u video poruci: Nema lekova za najteže pacijente, ovo je dno dna

Viša medicinska sestra na Univerzitetsko-kliničkom centru u Banjaluci Vanja Subašić objavila je da 30 godina radi u toj zdravstvenoj ustanovi, ali da stanje nikada nije bilo gore.
Ona je u video poruci opisala probleme s kojima se suočava jedna onkološka pacijentkinja, čiji život zavisi od redovnog uzimanja terapije.
"Ja ovo moram da kažem, po cenu otkaza... Ovde se smenjivalo mnogo direktora, ali ovakvo dno dna još nije zabeleženo", navela je Subašić.
Ona je istakla da na UKC RS nema lekova za najteže pacijente, već da moraju sami da ih kupuju.
 
"Njoj (pacijentkinji) za dva dana terapije treba 300 maraka (oko 150 evra)... Kažu da će troškovi za lekove biti refundirani, ali ko u startu ima nekoliko hiljada maraka da kupi lekove, dok dobije novac od refundiranja", upitala je Subašić.
 
Na kraju poruke je navela da bi, kada bi se tako nešto dešavalo njenom detetu, "nekoga odrobijala".
 
  • 9

    24.02.2022 02:12
    ‚Obrat se
    bona dodku on sve umije pa od zemara nek i lijekove nabavi.
    Ne kukaj nama. Mi smo takođe u bedi samo nam još
    deru kožu i da bi napr.dali za Miliće , Trebinje.......,
    a Vami za to puca prsluk jer ste nam poslali i djecu na besplatne studije, stan i ranu i upis po priritetu dok naša ovdena grebu i plaćaju iz svog džepa jer nisu upala na budžet koji je zauzet "braćom" iz RS.
  • M

    23.02.2022 15:32
    I kod nas je nestasica..samo se cuti..narod trpi
  • krajiška vila

    23.02.2022 12:21
    Otplakala sam. Ovde više nema šta da se kaže...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet