Italija ukida vanredno stanje zbog kovida

Vanredno stanje koje je vlada u Italiji uvela zbog pandemije korona virusa će biti završeno 31. marta, rekao je danas italijanski premijer Mario Dragi.
Italija ukida vanredno stanje zbog kovida
Foto: Pixabay
Cilj je da se "sve otvori što je pre moguće" posle više od dve godine zdravstvene krize, rekao je Dragi u govoru u Firenci.

Italija koja ima nešto manje od 60 miliona stanovnika, teško je pogođena pandemojom od početka 2020. godine. Do sada je od kovida umrlo više od 153.000 ljud, prema zvaničnim podacima.

Treća privreda u evrozoni takođe je teško pogođena zbog posledica zdravstrvene krize i mera zaključavanja uvedenih u borbi protiv korona virusa.
 
Početkom januara u zemlji je zabeležen rekordan broj od 220.000 novozaraženih od korona virusa u jednom danu. Od tada se kriva za brojem novozaraženih znatno spustila i ministarstvo zdravlja je objavilo danas nešto malo manje od 50.000 novih slučajeva zaraze.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet