Strani mediji tvrde: Kijev može večeras pasti

Strani izveštači iz Ukrajine javljaju da bi glavni grad Ukraine mogao već večeras pasti u ruske ruke, prenosi sarajevsko Oslobođenje pisanje svetskih medija sa lica mesta.

Pozivajući se na informacije iz američkih službi, Bloomberg je objavio kako bi Kijev mogao pasti večeras. Zračna odbrana Ukrajine gotovo je sasvim razorena, tvrdi Bloomberg.

Glavni grad Ukrajine biće pod kontrolom Rusije u narednih nekoliko sati, tvrde izveštači sa terena.
Američki ministar odbrane naredio je raspoređivanje 7.000 američkih vojnika u Evropu, rekao je visoki zvaničnik odbrane novinarima ubrzo nakon obraćanja američkog predsednika Džozefa Bajdena.
 
Bajden je rekao da je odobrio "raspoređivanje kopnenih i vazdušnih snaga koje su već stacionirane u Evropi", u Estoniju, Letoniju, Litvaniju, Poljsku i Rumuniju.
 
Takođe je rekao da je odobrio slanje "dodatnih kapaciteta američkih snaga" u Nemačku kao deo odgovora NATO-a, uključujući i neke snage koje su stavljene u pripravnost pre nekoliko nedelja.
 
Reč je o borbenoj oklopnoj brigadi koja bi trebalo da stigne u narednim danima.
  • Pazi

    25.02.2022 20:08
    Sad
    Rekli su Prozor neće pasti, a meni majstori ispustili na razbili.
  • Barka

    25.02.2022 16:17
    da
    "Američki ministar odbrane naredio je raspoređivanje 7.000 američkih vojnika u Evropu"...e tako se to radi Rusi moji... a ne ko vi. Pucnjava, larma... mora na finjaka da se uđe...Ali znamo da su Ameri uvek good guys i kad ubijaju decu u Avganistanu, Siriji, Iraku, Libiji i Srbiji.. oni su ipak Good guys! Tako ka\e njihova TV...
  • bonjoš

    25.02.2022 14:08
    U cro
    ha haha, oslobođenje javlja poskupile urmašice

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet