Više zemalja šalje vojnu pomoć Ukrajini

Vlada Nemačke odobrila je isporuku 400 raketnih bacača (RPG) iz Holandije u Ukrajinu, čime je označena promena u politici Berlina nakon kritika zapadnih saveznika.
"Odobrenje izvoza naoružanja je potvrđeno u kabinetu kancelara. Raketni bacači su poslati iz nemačkih vojnih rezervi", saopštio je portparol ministarstva odbrane Nemačke.
 
Vlada Nemačke je ponudila u januaru da Ukrajini pošalje 5.000 vojnih šlemova, što je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko nazvao "vicom".
Holandija će poslati 200 defanzivnih raketa Ukrajini u što kraćem vremenskom roku, saopštila je holandska vlada u današnjem pismu parlamentu.
 
U pismu se navodi da će, na osnovu zahteva iz Ukrajine, Holandija obezbediti 200 raketa tipa Stinger.
Češka vlada je danas odobrila slanje oružja Ukrajini u iznosu od 8,57 miliona dolara, saopštilo je češko ministarstvo odbrane. Biće isporučene automatske puške i ostalo lako naoružanje.
 
Francuska je odlučila da pošalje defanzivnu vojnu opremu u Ukrajinu, izjavio je danas portparol francuske vojske, dodavši da je pitanje slanja ofanzivnog naoružanja i dalje pod razmatranjem.
 
Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je danas da je autorizovao slanje nove američke vojne pomoći Ukrajini u iznosu od 350 miliona dolara.
 
Ovaj paket će uključivati dalju odbrambenu pomoć, istakao je Blinken.
  • Bole

    27.02.2022 09:37
    @Zvoncica
    Kako ste providni, jel vas i za ovakve komentare placaju u sendvicima?
  • Milana

    27.02.2022 08:19
    Žalosno
    Treba što više ljudi da pogine, a oni iz prikrajka čekaju.
    Nisu se setili da oni osiguraju primirje i pregovore? Očigledno im ne odgovara!
  • Zvoncica

    27.02.2022 07:58
    ...
    Ostavite ovu zemlju na miru. Naoruzavanje Ukrajine znaci dalji rat i to zapad dobro zna, ukrajinska vlada je sama izabrala ovakav put ne razmisljajuci o narodu. Uzas! Samo da prestane sto pre.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet