Nemačka i Slovenija zatvaraju vazdušni prostor za ruske avione

Nemački zvaničnici saopštili su da se zemlja sprema da zatvori svoj vazdušni prostor za ruske avione, a isto će učiniti i Slovenija.
Nemačka i Slovenija zatvaraju vazdušni prostor za ruske avione
Foto: Pixabay
Nemački ministar saobraćaja Volker Vising podržava takvu meru i naredio je da se preduzmu sve pripreme za to, objavilo je njegovo ministarstvo na Tviteru.
Nekoliko sati ranije, teretni avion DHL-a, registrovan u Nemačkoj, naglo je skrenuo iz ruskog vazdušnog prostora, prema veb stranici za praćenje vazdušnog saobraćaja FlightAvare.com.
Slovenija je odlučila da zatvori svoj vazdušni prostor za ruske avione zbog invazije te zemlje na Ukrajinu i odobrila je 100.000 evra Međunarodnom komitetu Crvenog krsta (MKCK) za humanitarnu pomoć Ukrajini, saopštilo je slovenačko Ministarstvo spoljnih poslova.
 
Slovenačka vlada je donela odluku o zabrani korišćenja slovenačkog vazdušnog prostora avionima registrovanim u Rusiji ili u vlasništvu ruskih operatera, a odluka stupa na snagu odmah i važiće "sve dok za to postoje razlozi".
 
Osim 100.000 evra odobrenih MKCK-u, Slovenija je prethodnih dana već poslala materijalnu humanitarnu pomoć preko evropskog mehanizma u vrednosti od 163 hiljade evra, podsetilo je ministarstvo.
 
Prethodno su letove ruskih aviona zabranile i Estonija, Letonija, Rumunija, Poljska, Bugarska i Češka.
  • branislav

    27.02.2022 14:50
    batler
    Lego je Janša Istorijski Nemački batler na rudu kao i uvek...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.