Najstrože sankcije Rusiji do sada: Ruske banke isključene iz SWIFT sistema

Francuska, Nemačka, Italija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Kanada i Sjedinjene Države upravo su objavile koordinisano saopštenje u kojem osuđuju rusku invaziju na Ukrajinu i uvode nove sankcije Moskvi.
"Dok ruske snage pokreću napad na Kijev i druge ukrajinske gradove, rešeni smo da nastavimo da namećemo troškove Rusiji koji će dodatno izolovati Rusiju od međunarodnog finansijskog sistema i naših ekonomija", kažu oni, a prenosi BBC.
Mere koje će biti sprovedene u narednim danima uključuju uklanjanje "odabranih ruskih banaka iz sistema za razmenu poruka Svift".
"Ovo će osigurati da ove banke budu isključene iz međunarodnog finansijskog sistema i da naškode njihovoj sposobnosti da posluju globalno", stoji u saopštenju.
 
 
Svift sistem predstavlja vodeću komunikacionu platformu koju koriste banke i druge institucije za brzo i sigurno izvršavanje međunarodnih plaćanja.
  • Zoran

    27.02.2022 20:42
    Sankcije
    Preživjela je Rusija i Napoleona i Hitlera i ratova bezbroj. Eto slobode i Ukrajini i Hrvatskoj i Rumuniji i Bugarskoj pa svi u siromastvu. Ukrajina 40 mil.stanovnika bogata resursima pa najsirmašnija u Evropi. Amerika je sve izvukla iz Ukrajine a nigdje love!
  • @Nikola

    27.02.2022 16:11
    Kako mozes da prizeljkujes rat bilo kome? Sedis u svojoj toploj sobi (decijoj verovatno) nesvestan kakve strahote prozivljava obican narod u ratovima!Sta te briga za svetske sile, sta ti uopste znas o tome? Pobogu ljudi, kakvi komentara ima! Mir pre svega i povrh svega, uvek!
  • Ql

    27.02.2022 15:25
    Rusija
    Rusija nije ozbiljna država. Tamo je diktatura najgore vrste. Njihovi kadrovi su gori od snsovskih kadrova, mada i tamo i ovde pita se jedan čovek za sve. Rusija ipak za sad najviše zla nanosi svojim građanima, koji žive u velikoj bedi izuzev u Moskvi, Sankt Petersburgu i Kazanu. Ovaj rat će sa najavljenim sankcijama od strane EU i SAD, generano Ruskom narodu doneti još veće siromaštvo, još veću bedu, i još više će ih unazaditi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.