Putin poručio Makronu: Nastavićemo beskompromisnu borbu u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladmir Putin poručio je danas francuskom predsedniku Emanuelu Makronu da Rusija "namerava da nastavi beskompromisnu borbu u Ukrajini", saopštio je Kremlj.
Kako se navodi, Putin je u telefonskom razgovoru dao Makronu "argumentovana objašnjenja povodom uloge neonacista u državnoj politici Kijeva".
"Rusija nemerava da nastavi beskompomisnu borbu sa nacionalističkim paravojnim formacijama koje vrše ratne zločine, uključujući razmeštanje bojeve tehnike u stambenim kvartovima koristeći civilno stanovništvo kao štit", navedeno je u saopštenju.
Putin je ponovio da su uslovi Rusije u pregovorima demilitarizacija Ukrajine i njen neutralni status, kako sa njene teritiorije ne bi pretila opasnost za Rusiju.
 
Putin je istakao da će "svi zadaci specijalne vojne operacije u svakom slučaju biti ispunjeni", a da će pokušaji Kijeva da se dobije vreme putem odugovlačenja pregovora dovesti samo do toga da se u pregovaračkoj poziciji Rusije pojave dodatni zahtevi.
 
Delegacije Rusije i Ukrajine danas nastavljaju pregovore.
  • Kokša iz Karlovaca

    03.03.2022 22:49
    RUSKA GUBERNIJA
    SLAVA UKRAJINI.
    Treba uhapsiti zlikovca Putina.
    RATNI ZLOČINAC ODGOVORAN ZA GENOCID.
  • Goran

    03.03.2022 19:37
    Wagner grupa i Dimitry Utkin
    Pojačajte i pustite na linku mladu "nenacističku" omladinu koja podržava Putlera. Hajde budite objektivni, pa mi recite ne liči li vama putinova omladina na hitlerjugend? Ne znam koliko morate biti glupi da progutate rusku propagandu o opravdanosti napada na Ukrajinu jer su nacisti. Pa predsednik im jevrej kome deda bio oficir crvene armije! Čuo sam da je bilo baš puno jevreja nacista.
    I da, još jedna stvar proguglajte Wagner group i ime Dimitry Utkin i pronađite mu fotku na googlu da vidite kakva "lepa" obeležja ima na ramenu. Do tada uživajte u muzici svom idolu, posle toga možete da pevate i Deutchland uber ales.
    https://twitter.com/LEKSA_TWT/status/1499097123937267716?t=o-wRz1P7NuX4W2mELh85Mg&s=07
  • V5

    03.03.2022 19:18
    Razum pre svega
    Izgleda da je čuvena slovenska duša malko bleskasta. To su zapadnjaci shvatili i obilato koriste to saznanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.