Međunarodna organizacija za migracije: Diskriminacija stranaca koji žele da odu iz Ukrajine

Međunarodna organizacija za migracije (IOM) dobila je verodostojne i potvrđene izveštaje o diskriminaciji na ukrajinskim granicama kojoj su izloženi stranci koji pokušavaju da pobegnu od rata.
To je za CNN kazao generalni direktor IOM Antonio Vitorio.
 
I prema izveštaju organizacije Human Rights Watch, desetine stranaca sa kojima je ta organizacija razgovarala, od kojih su mnogi studenti, rekli su da postoji sistem blokiranja ili odlaganja odlaska strancima koji žele da se ukrcaju u autobuse i vozove.
"Stranci koji žive u Ukrajini suočavaju se sa neravnopravnim tretmanom i odlaganjima u pokušaju da pobegnu od rata, zajedno sa stotinama hiljada Ukrajinaca", saopštio je Human Rigths Watch.
 
Strani studenti koji pokušavaju da napuste Ukrajinu rekli su za CNN da doživljavaju rasistički tretman od strane ukrajinskih bezbednosnih snaga i graničara.
"Već smo se obratili vlastima i u Ukrajini i u susednim zemljama da osiguraju da svakome ko napušta zemlju, bez obzira na njegovu nacionalnost, zemlju porekla ili boju kože, bude dozvoljeno da prođe", kazao je Vitorio.
 
Dodao je da, uprkos ratu, odgovornost je vlasti da garantuju bezbednost svim ljudima.
 
"Projektili ne biraju prema nacionalnosti, oni svakog jednako pogađaju", kazao je Vitorio.
  • @Novosadjanin

    04.03.2022 23:23
    Ive
    Pa ko je ovo objavio?! Piše ti u samom naslovu! Eto gde su! E to je razlika između fašističkog režima Vladimira Putina i Zapada! Upravo ovo!
  • Novosadjanin

    04.03.2022 18:18
    politika
    Gde je sada pritisak EU,NATO,svetskih lidera,UN....gde su sve one organizacije iz borbi za ljudska prava....Međunarodna zajednica po potrebi prepoznaje izbeglice,humanitarne katastrofe...Da li je ovo borba za MIR ,mogu misliti šta će se još dešavati,posle medijskog gašenja jedne strane....TUŽNO i ŽALOSNO.Znači ako nisi po volji i ne pružaš podršku kako se nalaže,ti si NEPRIJATELJ.....sve ovo već viđeno kod NAS,zar su to EU VREDNOSTI ?Čista demokratija,možeš da imaš glas ali moraš vikati kako ti se kaže..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet