Civili zarobljeni u Mariupolju, oko Kijeva se steže obruč

Stanovnici lučkog grada Mariupolj danas su ostali na tom području na jugu Ukrajine jer je neuspeo i drugi pokušaj njihove evakuacije.

U međuvremenu, na području Kijeva ruska vojska steže obruč, javila je večeras agencija Frans pres.

Francuska novinska agencija prenosi da 11. dana ruske invazije na Ukrajinu, sa tog područja dolaze fotografije koje podsećaju na Alep tokom rata u Siriji, ili na Grozni tokom rata u Čečeniji.

Visoki komesar UN za izbeglice Filipo Grandi ocenio je da je to "najbrža izbeglička kriza u Evropi od Drugog svetskog rata".
 
Stanovništvo je već drugi dan zaredom moralo da odustane od napuštanja lučkog grada Mariupolja, na Azovskom moru, gde već pet dana vlada "humanitarna blokada", rekao je gradonačelnik Vadim Bojčenko i dodao da u gradu nema vode, hrane, grejanja i struje.
 
S druge strane, ruski vojnici se približavaju Kijevu. Intenzivne borbe se vode na periferiji glavnog grada, prema ukrajinskim regionalnim vlastima.
 
Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da je potpuno uništen aerodrom Vinica oko 200 kilometara jugozapadno od Kijeva.
  • Uzas

    07.03.2022 05:50
    Koje lazi se sire pi Srbiji
    Uz Ruse ustale protiv diktatora i uz napadnute Ukrajince je jedina prava strana za Srpkinje i Srbe - civile! Koji pricenat Srba su civili a koji dousnicka "gamad" kojoj se po zadatku diktira sta da misli, koga da progoni i ubija medju pripadnicima sopstvenog naroda u ovoj zlicinackoj drzavi! Ovde - nigde coveka, nema ljudi...
  • Nada

    06.03.2022 23:30
    Pustite ljude da idu..
    Ne koristite ljude da bi sebe zastitili..
    Ako ste vojska ratujte sa vojskom a Ne da uvlacite civile Koji nisu obuceni za rat..
  • Mare

    06.03.2022 22:20
    Nije azov i desni sektor lud da ostane bez zivog stita zato i ne daju civilima da napuste obruc. Znaju da bi ih preorali posle evakuacije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.