SAD: Isporuka oružja Ukrajini mogla bi da se zakomplikuje

Zapadne zemlje su do sada uspešno isporučivale oružje Ukrajini, ali bi ova podrška mogla da postane komplikovanija u narednim danima.
SAD: Isporuka oružja Ukrajini mogla bi da se zakomplikuje
Foto: Pixabay
To je danas upozorila zamenica američkog državnog sekretara Vendi Šerman.
 
"Međunarodna zajednica je imala brzu reakciju i pronašla je načine da ratnu opremu dostavi Ukrajini, ali bi to moglo da postane teško u narednih nekoliko dana i moraćemo da pronađemo druge načine", rekla je Šerman novinarima, ali nije navela druge detalje.
Nekoliko zapadnih zemalja poslalo je oružje, municiju i drugu opremu u Ukrajinu od početka ruske invazije 24. februara.
 
SAD su u februaru odobrile slanje vojne opreme u vrednosti od 350 miliona dolara (321 milion evra) za pomoć ukrajinskoj vladi u borbi protiv invazije.
Lideri Evropske unije dogovorili su se da finansiraju kupovinu i isporuku naoružanja Ukrajini u iznosu od 450 miliona evra.
 
Kijev je zatražio od svojih zapadnih saveznika da povećaju svoju vojnu pomoć, uključujući posebno borbene avione. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zamolio je da se obezbede avione ruske proizvodnje, za koje su ukrajinski piloti obučeni.
 
"Važno je da ono što šaljemo bude ono što predsednik Zelenski traži, jer on zna šta je njegovoj vojsci najpotrebnije", rekla je Vendi Šerman.
  • Обсервер

    08.03.2022 10:54
    Потресно
    Баш сам се потресао због тога ! А можда авиони нису играчке, да се ставе у џеп ? Трговци ће изгубити постотак ! Жао им је што ће бити мање мртвих, немам речи, како да их опишем.
  • Mile

    08.03.2022 06:54
    Ratni huskaci
    Zasto Evropa cuti Americi? Zar ne vidi kako se kalkulantski ponasa a uvela je Ukrajinu u sukob. Na kasikicu joj dotura sitno naoruzanje i jeftinu opremu. Evropu i druge zemlje koje je nahuskala na sankcije nije obestetila za finansijske i energetske gubitke. Sve u svemu Amerika profitira svi ostali su na gubitku. Ocigledno da i nas takav tretman ocekuje, ako se prikljucimo EU koja je pod prikrivenom upravom Amerike.
  • Nenad

    07.03.2022 22:14
    Ljigavci nastavljaju
    Nije kraj, Predsednik Venecuele gosp. Maduro više nije diktator, autokrata i ruska nedemokratska marioneta, sam đavo. Delegacija iz SAD je bila u prijateljskoj poseti radi ugovaranja uvoza nafte.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.