Lukašenko: Obezbedite struju Černobilju

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko razgovarao je sa ruskim liderom Vladimirom Putinom o situaciji u nuklearnoj elektrani u Černobilju.
Lukašenko: Obezbedite struju Černobilju
Foto: Pixabay
On je naložio beloruskim specijalistima da joj obezbede snabdevanje električnom energijom, prenosi beloruska agencija Belta.
"Sami možemo videti, a njihovi podaci se poklapaju sa našim, da je napajanje elektrane u Černobilju prekinuto. Vrlo dobro razumete da sama elektrana proizvodi struju, ali i troši mnogo struje da bi radila", izjavio je Lukašenko.
Ukrajinski operater elektrane "Ukrenergo" je u sredu saopštio da je nuklearna elektrana u Černobilju potpuno bez struje i da su borbe u blizini sprečile obnavljanje napajanja.
 
Tvrde da je struja u nuklearnoj elektrani neophodna za hlađenje skladišta sa istrošenim gorivom i da bi usled zagrevanja bazena moglo doći do ispuštanja radioaktivnih materija.
  • Realista

    10.03.2022 12:46
    bipolar
    A Lukašenko je ministar energetike Ukrajine? ...ili je samo Putinov potrčko?
  • Mrcke

    10.03.2022 12:44
    Priča o istrošenom gorivu i bazenima je lažna i već je demantovana od strane IAEA.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet