Senat potvrdio Kristofera Hila za novog ambasadora SAD u Srbiji

Američki Senat potvrdio je danas izbor Kristofera Hila za novog ambasadora SAD u Srbiji.
"Potvrđeno: Kristofer Hil će biti ambasador SAD u Srbiji", objavljeno je na Tviter nalogu demokratske većine u američkom Senatu.
Hila je za novog ambasadora u Srbiji nominovao predsednik SAD Džozef Bajden u oktobru 2021. godine.
U obraćanju pred Odborom za spoljne poslove Kongresa, u decembru 2021, Hil je istakao da će SAD zajedno sa evropskim partnerima nastaviti da podržavaju razvoj Srbije kao moderne i uspešne evropske zemlje, u miru sa svojim susedima.
 
Kristofer Hil je iskusni diplomata i smatra se dobrim poznavaocem regiona.
 
U dugogodišnjoj diplomatskoj karijeri koju je počeo u Beogradu bio je zamenik Ričarda Holbruka, glavnog američkog pregovarača tokom mirovnih pregovora u Dejtonu kojima je okončan rat u BiH, ambasador u Makedoniji i specijalni pregovarač za Kosovo, 1998. i 1999.
 
Bio je i ambasador SAD u Iraku, Koreji, Poljskoj, pomoćnik državnog sekretara za istočnu Aziji i Pacifik i šef američke delegacije na šestočlanim razgovorima o Severnoj Koreji.
 
Kristofer Hil će na mestu ambasadora u Srbiji zameniti Entonija Godfrija, koji je na toj funkciji bio nešto više od dve godine.
  • x

    12.03.2022 01:12
    x
    Zapad vrv vidi pretnju u Srbiji za sirenje ruskog uticaja,iako ovde 99 posto naroda potpuno neutralno i jedino zeli mir, pa zato Biden salje svog coveka koji je inace opravdao Nato agresiju 1999. Procitajte bografiju.
  • Laloš

    11.03.2022 20:40
    Auuuu danas za vođu sve neke loše vesti prvo mu je Nemica očitala vekelu a sad i iz Amerike smeč.... Mora da mu se gornji i donji pritisak izjednačio.
  • МилеНС

    11.03.2022 14:32
    не питамо се ништа ?
    Ако се не варам "један човек" НЕ МОРА да прихвати акредитивно писмо, кад би смео наравно...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet