Indija ispalila projektil na Pakistan, tvrdi da je slučajno

Indijska vojska navodi kako je slučajno ispalila projektil na Pakistan, javlja AFP.
Indija ispalila projektil na Pakistan, tvrdi da je slučajno
Foto: Pixabay (ilustracija)

Tamošnje ministarstvo odbrane navodi da su zbog toga izrazili "duboko žaljenje". 

Indija je s Pakistanom do sada vodila tri rata, od kojih dva oko sporne teritorije Kašmira, a na granici  često dolazi do incidenata. 
"Tokom rutinskog održavanja, tehnički kvar doveo je do slučajnog ispaljivanja projektila", saopštilo je indijsko ministarstvo odbrane. Stradalih nije bilo.      
 
Navedeno je i da je indijska vlada o ovome "zauzela ozbiljan stav i naredila istragu na visokom nivou".
 
Visoki pakistanski bezbednosni zvaničnik rekao je za Rojters, pod uslovom da ostane anoniman, da je incident podigao uzbunu i da je mogao da eskalira u "kritičnu situaciju".
  • D

    12.03.2022 19:16
    @zoki
    A kakvi su, majke ti?
  • V5

    12.03.2022 06:28
    Možemo mi sami
    Dron pao na Zagreb, projektil ispaljen na Pakistan, rat u Ukrajini. Kako se stvari odvijaju, ne moramo da strahujemo od asteroida.
  • zoki

    11.03.2022 23:15
    Samo da napomenem da i jedni i drugi, Indija i Pakistan imaju nuklearno oruzje. Nadajmo se da ni jedna od dve zemlje nece da je upotrebi , mada kakvi su ne bi me cudilo da se to ipak desi a onda eto 3. svetski

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.