Ukrajina: Najmanje 579 civila ubijeno od početka rata, ogromna materijalna šteta

Visoki komesarijat Ujedinjenih nacija za ljudska prava saopštio je danas da je najmanje 579 civila ubijeno u Ukrajini od početka rata, a da je više od 1.000 ranjeno, javlja AP.

Kancelarija Visokog komesara za ljudskog prava navela je da je među ubijenima i 42 dece, dok je 54 mališana ranjeno.

Dodaje se da je većina civila ubijeno korišćenjem eksplozivnih naprava širokog dejstva, kao što su granatiranje teškom artiljerijom i projektili, koji su doleteli iz vazduha.
 
 
Zvaničnici UN veruju da je realan broj žrtava znatno veći nego što je to zabeleženo, jer izveštaji kasne i mnogi podaci sa terena moraju da budu potvrđeni.
 
Šteta od ruskog napada premašila 100 milijardi dolara
 
Većina ukrajinskih firmi prestalo je da radi otkako je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu, rekao je danas predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.
 
Njegov ekonomski savetnik prethodno je procenio da je ruski napad do sada izazvao štetu Ukrajini veću od 100 milijardi dolara, preneo je Rojters.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet