Bombardovana vojna baza kod Lavova, Rusi napali i aerodrom u Ivano-Frankivsku

Ruske snage bombardovale su jutros vojnu bazu u oblasti grada Lavova, na zapadu Ukrajine, nedaleko od granice sa Poljskom, saopštile su lokalne vlasti.

"Okupatori su izveli vazdušni udar na Međunarodni centar za očuvanje mira i bezbednosti. Prema prvim informacijama, ispalili su osam projektila", navodi se u saopštenju regionalne administracije Lavova, a izveštaja o žrtvama nema.

Vojna baza nalazi se četrdesetak kilometara severozapadno od Lavova, velikog grada na zapadu Ukrajine, gde je stigao veliki broj Ukrajinaca bežeći sa istoka zemlje.

Lavov je od početka ruskog napada bio pošteđen sukoba.
 
Više zemalja je preselilo svoje ambasade u Lavov, verujući da je grad bezbedniji od Kijeva.
 
Gradonačelnik grada Ivano-Frankivsk saopštio je da je aerodrom u tom gradu bio meta ruskog napada.
 
"Prema nezvaničnim informacijama, eksplozije koje su se jutros čule bile su na aerodromu. Podsećam vas da je cilj neprijatelja da širi paniku i strah", rekao je Ruslan Martsinkiv.
 
Ovaj grad nalazi se 114 km južno od Lavova, gde je pogođena vojna baza.
 
Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se u više gradova Ukrajine, javila je novinska agencija Ukrinform
 
Zvuci za uzbunu čuli su se u Žitomiru, zapadno od prestonice Kijeva, kao i u Ternopilu, Rivnama i Ivano-Frankivskoj oblasti na zapadu.
  • Ina

    13.03.2022 15:49
    @uraa?
    Slazem se Sabac ,Beograd ,Smedarevo znaci srbi sa severa srbije ,su svakako uz zlocinca putina , na zalost ,a Vojvodjani su uz Ukrajince
  • URAAAAA!!!

    13.03.2022 14:30
    Ina @ 99,99% Srba sa severa Srbije daje podrsku najvecem i najvecim borcima protiv nacizma i natizma!
  • branex

    13.03.2022 14:10
    S-300
    Zamislite da smo mi 1999 dobili S-300 . Sreća da nismo inače bi nas Ameri sravnili sa zemljom . Slična situacija je sada u Ukrajini . Nije cilj Amerike da pomogne Ukrajincima , nego da naštete Rusima . Jadan narod .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.