Zagreb: Bomba pronađena u letelici teška i do 120 kilograma, eksplodirala ispod tla

Bomba, koja je pronađena u bespilotnoj letelici koja se srušila u Zagrebu, teška je do 120 kilograma i eksplodirala je ispod zemlje.

Ovo javlja hrvatski HRT pozivajući se na neimenovani visoko pozicionirani izvor iz Ministarstva odbrane Hrvatske (MORH).

"Iz visokih izvora u MORH-u saznajemo da je bomba pronađena u letelici težine do 120 kilograma. Ali, kako je letelica udarila u meko tlo, eksplozija se dogodila ispod zemlje. Da je udarila u asfalt ili beton posledice bi bile katastrofalne", izvestio je HRT, prenosi Hina.

Jutros je izvučen najveći deo bespilotne vojne letelice sovjetske proizvodnje koja se u četvrtak srušila kod Studentskog doma na Savi, a ministar odbrane Mario Banožić rekao je da su u krateru pronađeni tragovi eksploziva i delovi avio-bombe koji, kako je naveo, "govore da nije reč o izviđačkoj letelici".
 
Iako je istraga i dalje u toku, pilot Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva, pukovnik u penziji Ivan Selak rekao je da je skoro siguran da nisu pronađeni fragmenti avio-bombe jer da je, kako je rekao, "unutra bio eksploziv, danas ne bi bilo pola krila studentskog doma".
  • Puskas

    14.03.2022 08:40
    Zrlenski non stop trazi resenje da uvuce NATO u sukob,revans sto ih je NATO uvukao u rat sa Rusijom.Iz NATo tvrde da ce braniti svaku stopu svoje teritorije sto zeleni glumac koristi,nudi Madjarima da prime provokaciju sa letilicom,oni to odbijaju ; ne hvala prosledite dalje mi je nerusimo: letilica dolazi u Zagreb ne najavljeno.Glumac bombarduje svoje saveznike u pomoci u ljudstvu za borbu protiv Rusa da nastave gde su njihovi dedovi na Staljingradu bili u pomoci Hitleru.
  • Nikola

    14.03.2022 08:38
    Poslali rusi bespilotnu letilicu iz Ukrajine pravo na Zagreb? A na repu letilice se lepo vidi grb Ukrajine? To samo moze biti da su ukrajinci poslali letilicu u jednu NATO zemlju da bi rekli: evo Rusija vas je napala! Zelenski od prvog dana pokusava da uvuce NATO u ovaj rat.
    Slazem se da je ovaj rat grozan i da stradaju civili. Sukob je trebao da prestane jos 2014. godine da je Ukrajina priznala autonomiju istocnih regiona a ne da salje bataljone Ardivke i Azova (neonacista) tamo. No gospodin Zelenski je imao obavezu prema SAD jos od Majdana da krene da potkopava mir u tom delu sveta. I to jos traje, na stetu naroda Ukrajine.
  • Tri Tacke

    14.03.2022 08:34
    Može i ovako: bomba ima 120kg... i nije eksplodirala... a sad prst na čelo (aummm)...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.