Rusko Ministarstvo odbrane: U udaru rakete u Donjecku poginulo 20 civila, među povređenima i deca

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je pri ekspoloziji rakete "Točka-U" u centru Donjecka poginulo 20 civila, dok je 28 ranjeno.

Zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Igor Konašenkov rekao je da su povređeni, među kojima su i deca, zadobili teške povrede i hospitalizovani su.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je za incident optužio ukrajinske snage.

"Više od 20 civila poginulo je od rakete koju su lansirale oružane snage Ukrajine, radeći uz sufliranje svojih prekookeanskih prijatelja", rekao je Peskov.
 
"Bezuslovno, to je napad na civile", rekao je Peskov.
  • Nikola

    14.03.2022 19:15
    Sve je isto kao i 1999, izmisljaju i reziraju svoje zrtve, dok u isto vreme masakriraju srpske, odnosno ruske civile. Samo, sad je sve doslo na naplatu.
  • Joca

    14.03.2022 19:11
    Rusi lažu k'o da su im ovi iz SNS-a davali privatne časove.
  • @Observer

    14.03.2022 19:08
    observiraš kukavice u ogledalu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.