Bajden nazvao Putina ratnim zločincem, iz Kremlja poručuju - neoprostiva retorika

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je novinarima da je ruski predsednik Vladimir Putin "ratni zločinac" zbog invazije koju je pokrenuo na Ukrajinu.
"On je ratni zločinac", saopštio je Bajden novinarima u obraćanju nakon događaja u Beloj kući, prenosi Rojters.
Takođe je optužio ruskog predsednika za "užasno razaranje u Ukrajini", bombardovanje zgrada, porodilišta i bolnica.
Prethodno je Bajden najavio dodatnu vojnu pomoć Ukrajini u iznosu od 800 miliona dolara koja, između ostalog, obuhvata dronove, sisteme za protivvazdušnu odbranu "stinger", automatske puške, minobacače, municiju.
 
"Daćemo Ukrajini oružje da se bori i brani u teškim danima", rekao je Bajden, navodi Rojters.
 
Peskov: Izjava o Putinu neprihvatljiva i neoprostiva retorika
 
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da je to što je američki predsednik Džozef Bajden okarakterisao ruskog lidera Vladimira Putina kao ratnog zločinca "neprihvatljiva i neoprostiva retorika", prenosi agencija Tas.
 
"Smatramo neprihvatljivim i neoprostivim takvu retoriku šefa države čije bombe su ubile stotine hiljada ljudi u celom svetu", rekao je portparol ruskog predsedništva Dmitrij Peskov, prenele su agencije TASS i Ria Novosti.
 
Bajden je danas pri izlasku sa dogadjaja u Beloj kući u Vašingtonu rekao da je Putin "ratni zločinac".
  • botina

    17.03.2022 11:07
    @gde ja živim
    " Amerika je uz Britaniju i ostali slobodan svet, maltene jedina oaza humanosti, razuma i prosperiteta"

    Zaista ne mogu da zamislim pogrešniju, naopakiju i monstruozniju rečenicu od ove. MIlioni ubijenih domorodaca i milioni ubijanih po konstruisanim ratovima za resurse od strane amerikanaca sa jedne i takođe desetine miliona ubijenih, popljačkanih i osakaćenih po kolonijama po celom svetu od strane engleza.
    Ne postoje u poznatom univerzumu kroz celu istoriju monstruoznije, nehumanije i genocidnije nacije od engleza i amera.
    Komentar je na nivou da treba živeti kao pablo eskobar jer se čovek starao o svojim ljudima, osnivao zoološke vrtove i živeo u zaista prijatnim uslovima za život u pravim oazama lepote i hedonizma.
  • Zato što mu je ćerku

    17.03.2022 10:41
    Odgajao instagram i fb
    To sto je ona političareva ćerka, ne znači da je med i mleko. Verovatno je u glavi ko i sve generacije rodjene od bombardovanja pa na ovamo, koju su odgajale društvene mreže i retardirani tik tok, istorija je verovatno nikad nije zanimala, a ni mišljenje druge strane, uostalom, ko i našu balavurdiju koja misli da je na zapadu trava zelenija, a za Rusiju da je veliki strašni radioaktivni medved koji ubija i siluje jadne ljude.... Mhm.
    Jel nekom palo napamet zasto padne raketa na civilnu zgradu ili bolnicu, pritom je 21vi vek, i svaka ima satelitsko navodjenje i može da pogodi u zenicu oka?
  • Sto je lepo

    17.03.2022 06:12
    Sto cerka Peskova
    ...ne misli kao "tatica njen"!
    Elizabeta Peskova (24) je napisala na svom Instagramu "No to war!" To je samo jedan korak do "Putin - rarni zlocinac!"
    Nema kod nas takvih primera, koliko se zna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet