Štrajk kamiondžija zbog goriva izazvao nestašice u Španiji

Štrajk kamiondžija zbog skupog goriva, započet u ponedeljak, remeti snabdevanje Španije.
Štrajk kamiondžija zbog goriva izazvao nestašice u Španiji
Foto: Pixabay
Pojedina preduzeća su prijavila nestašicu mleka, ribe i druge sveže hrane, a list El Pais je objavio da su neke fabrike zatvorene.
Ministarka saobraćaja Rakel Sančez je izjavila da Vlada razume teškoće prevoznika zbog cena goriva, ali da "neće popustiti pod ucenom".
Iako Vlada tvrdi da su štrajkači manjina među vozačima kamiona, angažovala je 23.000 policajaca da od napada zaštite kamiondžije - "štrajkbrehere" koje ne učestvuju u štrajku svojih kolega.
 
Ministarka je rekla da kamiondžije koje se nisu priključile štrajku, napada "grupa ekstremista" povezanih s ultradesničarskim grupama, ali nije nije navela dokaze za to.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet