Lukašenko: Ne planiram raspoređivanje ruskog nuklearnog oružja u Belorusiji

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, koji je dozvolio Rusiji da koristi teritoriju njegove države za invaziju na Ukrajinu, rekao je da neće dozvoliti raspoređivanje ruskog nuklearnog oružja.

Lukašenko je pojačao vojne veze sa Moskvom nakon sankcija Zapada uvedenih zato što je ugušio proteste nakon njegovog  izbora na šesti mandat u avgustu 2020. koje opozicija i Zapad nisu priznali.

On je ranije govorio da bi dozvolio razmeštanje ruskog nuklearnog oružja u Belorusiji, ali je danas rekao da više nema takve planove.

"Ne planiram da razmeštam nuklearno oružje ovde, proizvodim nuklearno oružje ovde, stvaram i koristim nuklearno oružje protiv bilo koga. Takvi navodi su izum Zapada", izjavio je.
 
Lukašenko je rekao da je ranija izjava o mogućem raspoređivanju ruskog nuklearnog oružja u Belorusiji bila odgovor na razgovore na Zapadu o mogućem premeštanju američkog nuklearnog oružja iz Nemačke u Poljsku.
  • Haha

    18.03.2022 20:58
    belarus
    Sta god je izjavio u poslednjih 20 godina slagao je. Pa ti vidi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet