Borisov pušten na slobodu

Bivši premijer Bugarske i lider partije GERB Bojko Borisov pušten je na slobodu, nakon što je bio u pritvoru od četvrtka uveče.
Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je Borisov priveden na 24 sata zajedno sa bivšim ministrom finansija Vladislavom Goranovim i svojom savetnicom za medije Sevdalinom Arnaudovom.
Vlasti nisu saopštile detalje o eventualnim optužbama na njihov račun, ali su lokalni mediji izvestili da slučajevi istražuju zloupotrebu fondova EU. Vršen je i pretres na više lokacija, a takođe i kuće Bojka Borisova.
Ranije juče su njegove pristalice protestovale i zahtevale oslobađanje.
 
Borisov je sinoć, nakon izlaska iz pritvora, rekao: "Brutalno! Vratili su nas u komunizam!" Naveo je da je večerao s decom kada je ušla uniformisana policija i počela da pretresa kuću i dvorište. Kako je rekao, pretresli su sve, i "roštilj, krevete dece, kante", i da nisu našli ništa. "Rekli su, moramo da vas uhapsimo", preneo je po izlasku i dodao da ih je upitao zašto kad nisu našli ništa.
 
Borisov tvrdi da im ni jedan policijac nije ušao u ćeliju, dok su bili u pritvoru, a to je skoro 24 sata, navodi Nova.bg.
 
Hapšenja su usledila nakon objave glavnog evropskog tužioca Laure Kovesi da je otvoreno 120 istraga o proneveri novca EU u Bugarskoj iz javnih tendera, poljoprivrednih subvencija i fondovima za oporavak od koronavirusa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet