U Kini prvi smrtni slučajevi od kovida posle više od godinu dana

Kina je registrovala prve smrtne slučajeve od kovida-19 posle više od godinu dana.
U Kini prvi smrtni slučajevi od kovida posle više od godinu dana
Foto: Pixabay
U podacima na veb sajtu Nacionalne zdravstvene komisije stoji da su dve osobe preminule u severoistočnom regionu Đilin.
Kina je imala zvanično samo dva smrtna slučaja od kovida-19 u 2021. godini, a poslednji je potvrđen 25. januara prošle godine.
Zemlja se trenutno suočava sa najvećim talasom epidemije i primenjuje politiku nulte tolerancije prema virusu korona vršeći "dinamična čišćenja", kratka zatvaranja i brzo testiranje gde god se detektuju slučajevi zaraze.
 
Đilin, na granici sa Severnom Korejom i Rusijom, nalazi se u epicentru aktuelnog talasa. Tamo su zabeležene dve trećine ukupnog broja infekcija u zemlji. Ukupni broj potvrđenih smrtnih slučajeva od kovida-19 u Kini sada je 4.638. Zemlja je imala 2.228 novih infekcija 18. marta, a dan ranije 2.416.
 
Broj novih asimptomatskih slučajeva, koje Kina ne klasifikuje kao potvrđene infekcije, juče je bio 1.823, a dan ranije 1.904.
 
Do 18. marta, Kina je imala ukupno 128.462 slučaja zaraze.
  • Kristina

    20.03.2022 10:13
    Zatvaranje se samo beži od virusa.
  • B

    19.03.2022 19:05
    Potpuno zatvaranje
    Changchun je potpuno zatvoren grad. 9 miliona ljudi. Od prosle subote nista ne radi, nema saobracaja na ulicama. Blokirana vrata onih koji su zarazeni, mada ni mi nezarazeni ne mozemo daleko. Izuzetno je tesko kupiti hranu, ali vecina ima rezerve.
    Do sad dva testa (antigenska, ne PCR). Treca runda vakcinacije u toku. Niko ne zna do kad ce ovo trajati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rekordna zaplena kokaina u Nemačkoj

Nemačka policija je zaplenila rekordnih 35 tona kokaina, vrednog skoro dve milijarde evra, i uhapsila sedam osoba u koordinisanoj raciji u sedam saveznih država.