Nekoliko desetina mrtvih u napadu na kasarnu u Ukrajini, Putin upozorio na napade na Donjeck

Nekoliko desetina ljudi ubijeno je u napadu na vojnu kasarnu u Nikolajevu, na jugu Ukrajine, rekli su danas očevici i dodali da su spasilačke operacije u tom delu zemlje nastavljene.

"Oko 200 vojnika spavalo je u kasarni", rekao je neimenovani vojnik Frans presu na licu mesta i dodao da je ispod ruševina izvučeno 50 tela, ali se ne zna koliko ih još ima.

Drugi neimenovani vojnik je ocenio da bi moglo da bude oko 100 mrtvih.
 
Tu lokaciju je u petak pogodilo šest raketa.
Ukrajina potvrdila da su ruske snage napale skladište raketa 
 
Ruske snage su izvele raketni napad na skladište raketa i municije u naselju Deljatin u Ivano-Frankivskoj oblasti u zapadnoj Ukrajini, saopštio je danas ukrajinski vojni zvaničnik.
 
Portparol ukrajinskih vazduhoplovnih snaga Jurij Ihnat rekao da tek treba se potvrdi da li je raketa koju su Rusi upotrebili zaista Kinžal, najnovija hipersonična raketa ili je reč o nekoj drugoj vrsti tog oružja.
 
Ranije danas Ministarstvo odbrane saopštilo je da je ruska vojska juče pogodila podzemno skladište u Deljatinu hipersoničnom raketom Kinžal koju su sada prvi put upotrebili u borbi.
 
Prema ruskim zvaničnicima, Kinžal, koji nose borbeni avioni MiG-31, ima domet do 2.000 kilometara i leti 10 puta većom brzinom od brzine zvuka.
 
Putin upozorio na raketne udare ukrajinskih snaga na Donjeck
 
Predsednik Rusije Vladimir Putin je u razgovoru sa premijerom Luksemburga Gzavijeom Betelom istakao da Oružane snage Ukrajine nastavljaju raketne napade na Donjeck, saopšteno je iz Kremlja.
 
Razgovor je, kako se navodi, vođen na inicijativu predsednika Vlade Luksemburga.
 
"Vladimir Putin je skrenuo pažnju na neprekidne raketne udare ukrajinskih snaga bezbednosti na Donjeck i druge gradove DNR i LNR, koji su doveli do brojnih civilnih žrtava", navedeno je u saopštenju.
 
"Predsednik Rusije je ukazao na neprihvatljivu prirodu vojno-bioloških aktivnosti Sjedinjenih Američkih Država u Ukrajini, koja predstavlja ogromnu opasnost kako za Rusiju, tako i za celu Evropu", navedeno je u saopštenju.
  • xqt

    20.03.2022 07:19
    Rat nikom ne koristi
    Ratni veterani, smirite se. Propaganda je ogroman deo svakog modernog rata. Laže se na sve strane i prava istina se skoro nikad ne sazna. Vaša iskustva su samo vaša i ne mogu se uzimati kao etalon.
  • Novosadjanin

    19.03.2022 23:47
    @Sojer
    Ne kaže se njiovih nego njihovih.A drugo tvoje ratno iskustvo od 12 dana ne znači baš nikome ništa.Jer u tvom komentaru se naslućuje da si se izjasnio kako si bio agresor.Agresor nisi mogao biti nikako jer si bio pripadnik JNA i nalazio si se na teritoriji JUGOSLAVIJE.Kada u glavi razbistriš da se vodio "građanski rat " na teritoriji Jugoslavije možda će ti mnoge stvari biti JASNIJE,posebno zašto i kako dolazi do sukoba,ratova a posebno cepkanja teritorija nekih zemalja kao i zašto vladaju različiti aršini tj različiti svetski stavovi povodom trenutnih ratova,borbi i odnosa nekih država i naroda....bez ikakvih reakcija a borbe i borbadovanja su u toku već godinama...
  • Iznogud

    19.03.2022 22:06
    @Sojer
    Znači JNA je u Jugoslaviji bila agresor? A Srbi u svojim kućama, selima, gradovima su bili okupatori?
    Znači li to da su moji (dokumentovano 700 godina u Dalmaciji, po drugima više od 800) u stvari bili okupatori?
    A "hrvati" iz susjedstva, pokršteni i pohrvaćeni tokom poslhednjih 200 god. su u stvari domoroci?
    Hajde, objasni nam!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Tusk rekonstruisao vladu Poljske

Poljski premijer Donald Tusk danas je rekonstruisao vladu, u sklopu koje će dosadašnji koordinator specijalnih službi Tomaš Sjemonjak stupiti na dužnost ministra unutrašnjih poslova.