Evropski političari za nominaciju Zelenskog za Nobela za mir

Grupa evropskih političara smatra da bi Nobelov komitet trebalo da produži proceduru nominacija za Nobelovu nagradu za mir do 31. marta, kako bi se omogućila nominacija Volodomira Zelenskog.
Procedura nominacije za Nobelovu nagradu istekla je 31. januara.
"Svedoci smo hrabrosti naroda Ukrajine koji izdržava ovaj rat koji protiv njih vodi Ruska Federacija. Hrabri Ukrajinci i Ukrajinke se bore za očuvanje demokratije i samouprave. Ljudi širom Ukrajine ustaju da se odupru silama autoritarizma. Verujemo da je sada vreme da pokažemo narodu Ukrajine da je svet na njihovoj strani", stoji u otvorenom pismu, prenosi ukrajinski "Ukrinform".
Pismo je potpisalo 36 političara iz Holandije, Velike Britanije, Nemačke, Švedske, Estonije, Bugarske, Rumunije i Slovačke, i otvoreno je za potpis drugih političkih lidera širom sveta do 30. marta.
 
Nobelov komitet do sada nije objavio odgovor na ovu inicijativu.
  • Талија

    23.03.2022 10:12
    Холивуд
    Суза ми је ево кренула. Први пасус, па заиста хахаххаха
    Ако крећеш на силу требаш бити сигуран са чим крећеш и ко су ти пријатељи на које се можеш ослонити. Они су жртве захваљујући њему. Ако си слабији поклопи се ушима и ћути. А ЕУ и патетика, слатко.
  • analitičar

    22.03.2022 10:02
    Nobel
    ... okreće se u grobu što nije zaveštao zaradu od baruta za najtalentovanije za rat. Na sreću, ispravljaju grešku autora navedeni EU političari!
  • Dragoljub

    21.03.2022 09:56
    Ne.
    Zbog neonacističkih grupacija od kojih se nije jasno ogradio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet