Ukrajinska agencija: Merači radijacije oko elektrane Černobilj prestali da rade

Merači radijacije oko nuklearne elektrane Černobilj prestali su da rade, saopštila je ukrajinska agencija za nuklearnu energiju.
Agencija je navela i da u tom regionu više nema vatrogasaca koji bi mogli da zaštite šume, ozračene usled višedecenijske radioaktivnosti, u vreme kada se temperatura vazduha povećava.
Ukrajinska agencija je navela i da bi ta kombinacija rizika mogla da znači "značajno pogoršanje" sposobnosti kontrole širenja radijacije u predstojećem periodu, ne samo u Ukrajini već i izvan njenih granica.
Lokaciju nuklearne elektrane Černobilj, u kojoj je eksplozija 1986. godine dovela do najveće nuklearne katastrofe u istoriji planete, ruske snage su zauzele 25. februara, dan nakon početka invazije na Ukrajinu.
 
Rukovodstvo černobiljske elektrane saopštilo je da je 50 zaposlenih, koji su neprestano radili otkako su ruske snage zauzele kompleks, zamenjeno.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet