Svaki treći Nemac prestaje da vozi, očekuje se i više krađa goriva

Nešto više od trećine nemačkih vozača planira da ostavi automobil kod kuće zbog enormnog skoka cena goriva na pumpama, prenosi agencija Dpa.
Svaki treći Nemac prestaje da vozi, očekuje se i više krađa goriva
Foto: Pixabay
Analiza YuGova otkrila je da to radi već 22,9 odsto vozača, dok ih još 12 procenata namerava da ubuduće manje vozi.
Kako prenosi agencija, novac je glavni faktor: 49 odsto ispitanika izjavilo je da želi da "skine nogu s gasa" kako bi "uštedeli novac". Za njih 16 odsto je očuvanje životne sredine razlog za takvu odluku, dok 14,9 procenata Nemaca želi da se više posvete vežbanju.
Prema rezltatima istraživanja, tri četvrtine ispitanika kaže da u izvesnoj meri zavise od svog automobila, delimično zbog nedostatka opcija u javnom transportu. Oko polovine vozača koristi auto najmanje pet puta nedeljno.
 
Rat u Ukrajini doneo je skok cena goriva do neslućenih nivoa u Nemačkoj, podseća agencija, jer benzin trenutno košta prosečno 2,09 evra za litar a dizel gorivo je 2,16 evra, prema podacima automobilskog udruženja ADAC.
 
Vozači sa manje skrupula mogli bi se čak okrenuti drugačijoj taktici kako bi smanjili izdatke za gorivo: krađi.
 
"Može se pretpostaviti da će krađe učestati", kazao je portparol Federalne asocijacije BGL za dpa. "Međutim, ne obaveštavaju nas o svakom slučaju jer se takve krađe retko prijavljuju."
  • Обсервер

    23.03.2022 17:53
    Навала
    Да ли је истина, да је велико интересовање за учење руског језика ?
  • M. B

    23.03.2022 08:43
    M. B
    Ovde u Forcajmu,1l je 2,60, sve je poskupelo ali ne tako,dramaticno ko sto,mediji u Srbiji prenose! Hrana,nije tako skupa kao u Srbiji ali gas i struja su poskupeli i do 50%! Poviseni su radni,sati od 12,5 do 25eura,tako da se neoseti,tolika kriza koja je po mnogima,namerno izazvana! Sve ce do Avgusta doci na svoje,tako Nemacki ekonomisti,govore a njima se ovde veruje jer do sada nisu slagali niti,uveli narod i drzavu u siromastvo!
  • Uroš

    23.03.2022 07:30
    Svaka sličnost je namerna
    Neki medij ... na srpskom, bi sad trebao da uporedi cene goriva sa Rusijom, te da "opljuje" njemačke vlasti za s*anje u zemlji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet