Preminuo Tejlor Hokins, bubnjar "Fu Fajtersa"

Bubnjar legendarnog američkog rok benda "Foo Fighters" Tejlor Hokins preminuo je iznenada u 50. godini.

Vest o smrti muzičara bend je objavio na društvenim mrežama. U saopštenju se navodi da su očajni zbog tragičnog i nenadoknadivog gubitka. 

"Njegov muzički talenat i zarazni smeh živeće sa nama zauvek", dodaje bend i poziva javnost da poštuje privatnost porodice preminulog muzičara, te izražava saučešće supruzi i deci Tejlora Hokinsa.

Hokins je od 1997. godine član "Fu Fajtersa", jednog od najvećih rok sastava na svetu. Tragedija se dogodila tokom turneje u Južnoj Americi, na dan kada je trebalo da nastupe na festivalu "Lolapaluza" u Sao Paulu u Brazilu, a poslednji nastup imali su prošle nedelje u Argentini. 

Bend je u petak uveče trebalo da nastupi u Bogoti, glavnom gradu Kolumbije, a festival "Esterio piknik" objavio je sinoć da "Fu Fajtersi" neće svirati zbog "ozbiljnog medicinskog problema", bez drugih detalja. Samo nekoliko sati kasnije usledila je objava o tragičnog i preranoj smrti Tejlora Hokinsa.
 
Njegovo telo pronađeno je u sobi hotela "Kaza Medina" u Bogoti, u koji je bend bio smešten i za sada nema informacija o uzroku smrti. 
 
Tejlor Hokins je drugi bubnjar "Fu Fajtersa", a zamenio je Vilijama Goldsmita, koji je u bendu svirao prve dve godine, od 1995. do 1997. Svirao je neke od najvećih hitova poput "Learn to Fly" i "Best of You".
 
 
"Fu Fajterse" je osnovao Dejvid Grol, koji se proslavio kao bubnjar "Nirvane", ali u svom bendu peva i svira gitaru.
 
 
Hokins, koji je počeo kao bubnjar Alanis Moriset, govorio je da je imao veliku tremu na audiciji za "Fajterse" budući da ga je procenjivao jedan od najboljih bubnjara na svetu.
 
Grol i Hokins imali su običaj da na koncertima povremeno zamene uloge, pa je Hokins pevao, a Grol svirao bubnjeve. "Fu fajtersi" su prošle godine proslavili 25 godina postojanja i nedovno su bili producenti rok horor filma "Studio 666". Za ovu godinu imali su zakazane nastupe i u Evropi- u junu.
 
Brojni muzičari izražavaju žaljenje i nevericu zbog neočekivane smrti Tejlora Hokinsa, iza kojeg su ostali supruga i troje dece, među prvima su bili Ozi Ozborn i Bili Ajdol, ali i mnoga druga velika imena.
 

Such a devastating loss. REST IN PEACE Taylor! Our hearts to out to his friends and family. : @katbenzova_rockphoto

Posted by Aerosmith on Saturday, March 26, 2022
 

So incredibly sad to hear of the passing of Taylor Hawkins. My thoughts are with his family and the band at this time.

Posted by Mick Jagger on Saturday, March 26, 2022
 
 

Taylor Hawkins was truly a great person and an amazing musician. My heart, my love and my condolences go out to his wife, his children, his family, his band and his fans. See you on the other side - Ozzy

Posted by Ozzy Osbourne on Friday, March 25, 2022
 

Shocked & devastated to hear the news about Taylor this morning. We were fortunate enough to watch him shred every night...

Posted by Royal Blood on Saturday, March 26, 2022
 
 
 

So tragic. Rest in peace Taylor. @taylorhawkins pic.twitter.com/1rhGIQHmFZ

 

  • 49

    26.03.2022 16:03
    Na žalost
    Još jednom je potvrđeno pravilo da dobri odlaze ranije.
  • ZZ

    26.03.2022 14:01
    Bubanj
    U pesmama "My hero" i "Everlong" uvek podigne i nikad ne dosadi. Sjajno! Šteta za pravu rok muziku, koje je sve manje...
  • Maja

    26.03.2022 10:46
    :(
    Tužna vest, koliki je samo bio pozitivac. Vrhunski bubnjar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.