Oko 200 beba umrlo u bolnici u Velikoj Britaniji zbog nemara lekara

Više od 200 beba umrlo je tokom dve decenije u jednoj britanskoj bolnici zbog nemara osoblja tokom porodiljske nege, navodi se u izveštaju te bolnice.
Oko 200 beba umrlo u bolnici u Velikoj Britaniji zbog nemara lekara
Foto: Pixabay
Istraga je počela 2018. godine pošto su dve porodice koje su izgubile svoje bebe u bolnici "Šrusberi i Telford" u zapadnoj Engleskoj pokrenule kampanju za istragu.
Istražen je 1.600 slučajeva od 2000. do 2019. godine, uključujući slučajeve mrtvorđenih beba, smrti novorođenčadi, smrti majki i drugih teških komplikacija.
Istragom je otkriveno da je 131 beba rođena mrtva, 70 ih je umrlo posle rođenja, a umrlo je i devet porodilja. Ocenjuje se da je to moglo biti izbegnuto uz bolju negu.
 
Okenden je rekla da se bolnica usredsredila na održavanje niske stope carskog reza i da bi u nekim slučajevima odlučivanje za raniji carski rez sprečilo smrt i povrede.

Teme

smrt
  • Boki

    30.03.2022 16:20
    Da nije Putin to uradio?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.