Žena iz Grčke optužena za ubistvo posle smrti tri ćerke

Tridesettrogodišnja žena iz južne Grčke optužena je za ubistvo svoje devetogodišnje ćerke, dok se okolnosti smrti još dve njene ćerke u protekle tri godine ponovo ispituju.
Žena iz Grčke optužena za ubistvo posle smrti tri ćerke
Foto: Pixabay
U pratnji policiji i sa lisicama na rukama, ona se danas pojavila na sudu u Atini. Nosila je zaštitni prsluk dok su vlasti pokušavale da odvrate gomilu posmatrača i novinara.
Osumnjičena, koja nije zvanično identifikovana u skladu sa grčkim zakonom, uhapšena je dan nakon što je privedena na ispitivanje u sredu, nakon rezultata testova tkiva koji su pokazali prisustvo anestetika koji lekari devojčici nisu davali.
Devetogodišnjakinja je preminula u januaru nakon osmomesečne hospitalizacije.
 
Demonstranti su se okupili i ispred kuće majke u lučkom gradu Patras, 200 kilometara zapadno od Atine, gde je policija ponovo intervenisala da bi održala red. Tim patologa ponovo ispituje slučajeve smrti još dve ćerke osumnjičene: trogodišnje devojčice kojoj je otkazivala jetra 2019. i šestomesečne devojčice koja je umrla 2021, navodno zbog srčane mane.
 
Uzorci tkiva zadržani od dve devojčice se sada ponovo ispituju, saopštile su vlasti. Osumnjičena je negirala bilo kakvo krivično delo i očekuje se da će sledeće nedelje zvanično odgovoriti na optužbe.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.