Orban proglasio pobedu

Mađarski premijer Viktor Orban proglasio je pobedu svoje partije Fides na danas održanim parlamentarnim izborima.
Orban je ocenio da je pobeda ostvarena uprkos tome što su velike međunarodne organizacije bile protiv njega.
"Njima možemo poručiti da je svaki cent koji su dali mađarskoj levici novac bačen kroz prozor", kazao je Orban, prenosi Index.
Orban je istakao da će današnja pobeda ostati zapamćena zauvek jer je trebalo pobediti najmoćnije neprijatelje, levicu u zemlji i levicu u inostranstvu, medije, Sorošev novac, pa čak i ukrajinskog predsednika.
 
"Toliko neprijatelja nikad nismo imali, ali ne postoji novac koji nas može zaustaviti ako smo složni. Ako smo zajedno preći ćemo i preko najvećeg zida. Odbranili smo slobodu i nezavisnost Mađarske i naša pobeda se vidi i sa Meseca, a i iz Brisela", kazao je Orban.
 
Evropi možemo poručiti, dodao je, da su danas pobedili hrišćanskodemokratska politika i domoljublje i da to nije prošlost, nego budućnost.
 
Na osnovu 74,52 odsto obrađenih glasačkih mesta Fides je dobio 54,45 odsto glasova, Ujedinjeni za Mađarsku 33,72 odsto, a Pokret naša domovina 6,40 odsto.
 
To znači da će Fides u budućem sazivu parlamenta imati 135 od 199 poslanika.
  • madjarica

    05.04.2022 20:10
    slogan
    Orbanov slogan je ;
    Mir i sigurnost
  • Zgubidan

    04.04.2022 10:07
    referendum
    Kakvi su rezultati referenduma?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.