Eskobar: Glavni problem u BiH je korupcija, maskira se pojmom nacionalnih interesa

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar ocenio je danas da je glavni problem u Bosni i Hercegovini korupcija koja se, kako smatra, prikriva pojmom nacionalnih interesa.

Eskobar je u intervjuu za hrvatski N1 rekao da SAD veruju da postoji prostor za pregovore, fleksibilnost i kompromis o ograničenim izmenama ustava i izbornog zakonodavstva u BiH.

"I mislimo da bi ove godine trebalo da se održe izbori. Izbori su vrlo važan deo demokratskog procesa i demokratske evolucije. Stoga podstičemo sve strane da budu fleksibilne i otvorene te da se uz dobru volju uključe u pregovore", naveo je.

Upitan da li se pojam nacionalnih interesa koristi kako bi se prikrila korupcija Eskobar kaže: "Apsolutno!"
 
"Pogledate li probleme koje BiH ima, problem nije u tome što ljudi ne žele suživot s Hrvatima, Bošnjacima ili Srbima. Ugledne analize, poput one Transparensi internešenela, pokazuju da je Bosna i Hercegovina najkorumpiranija zemlja zapadnog Balkana i gotovo najkorumpiranija zemlja Evrope. Dakle, to je najhitniji problem", rekao je.
 
Kako je ocenio, disfunkcija hrani korupciju i stvara prilike za više korupcije.
  • samo jedna rec

    11.04.2022 14:14
    Dodik
    Dedinje
  • Marina

    11.04.2022 07:02
    Koja inteligencija pa to nema nigde. Kako su ovi Ameri pametni mora da jedu hamburgere i onaj Chips od krumpira. hahaha Koja izjava da te kap. PItali direktora dali je on korumpiran: kaze ja nisam svi dolaze meni i donose pare ne ja njima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet