Brod blizanac Ever Givena već mesec dana zaglavljen u zalivu Česapik

Veliki kontejnerski broj Ever Forvard, kompanije Evergrin, zaglavljen je u zalivu Česapik od 13. marta.
Poslednji potez sprema Američka obalska straža (USCG) i dolazi nakon dva neuspešna pokušaja da se masivni kontejnerski brod oslobodi.
Zvaničnici su se u početku nadali da će uspeti da oslobode teretni brod sa tegljačima i vučnim baržama bez uklanjanja gotovo 5.000 kontejnera sa suvom robom, ali to se pokazalo nemogućim.
Sada je plan da se uklone kontejneri sa obe strane broda u blizini Pasadene u Merilendu, pre nego što budu postavljeni na barže i prevezeni do morskog terminala Seagirt u Baltimoru. Nakon što se brod oslobodi sa plitkog dna zaliva, obalska straža rekla je da će verovatno biti odtegljen u Baltimor kako bi se proverila njegova sposobnost za plovidbu pre nego što mu se dopusti da ponovo plovi.
 
Teretni brod, inače blizanac Ever Givena koji je blokirao Suecki kanal 2021, nasukao se u plitkim vodama u zalivu Česapik, zaglavivši se u blatnjavom dnu zaliva dok je putovao iz luke Baltimor u Norfolk, Virdžiniju.
 
Za razliku od Ever Givena, koji je ugrozio međunarodni lanac snabdevanja i privukao pažnju međunarodnih medija, teretni brod u zalivu ne ometa plovidbu, a brodski kanal otvoren je za jednosmerni saobraćaj.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet